geboren
01-01-2016
geslacht
Hengst
kleur
Vos
stokmaat
1.66m
stamboek
Hannover
WFFS
Geen drager
Gekeurd voor
Hannover, Holstein
Dekgeld
€ 800
Sperma
vers,
Ter dekking
NL

Bestellen

Afstamming :

For Pleasure  Furioso II 
Gagantin 
Symphonie  Stakkato Gold 
Zaphira 
For Friendship VDL hengstenshow 2019
Springvermogen raakt nooit uit de mode en dat is iets wat de in 1986 geboren stempelhengst For Pleasure steevast doorgeeft aan zijn nakomelingen. For Friendship VDL is zo’n typische zoon van For Pleasure; lichtvoetig, atletisch vermogen en goede reflexen. Op de hengstenkeuring van het Hannoveraner Verband viel For Friendship VDL daarom positief in de smaak en werd hij verkozen tot Premiehengst.
Vader For Pleasure behoorde zowel onder Lars Nieberg als later onder Marcus Ehning tot ’s werelds beste springpaarden en won tweemaal een gouden teammedaille op de Olympische Spelen; zowel in Atlanta ’96 als in Sidney ’00. In de fokkerij is For Pleasure minstens zo imponerend, denk aan nakomelingen als topmerrie Fit For Fun van Luciana Diniz, Flora de Mariposa van Pénélope Leprévost, Barron van Lucy Davis, Funky Fred van Marcus Ehning en nog tientallen anderen. De grootvader van For Friendship VDL is Stakkato Gold en deze Hannoveraner heeft de afgelopen jaren zijn sporen verdiend in de fokkerij. Stakkato Gold combineert het bloed van de stempelhengst Stakkato met dat van de 1.50m-geklasseerde merrie Wertherroesschen – een dochter van Werther uit een Libero H-moeder. In de fokkerij staat Stakkato Gold om de fantastische springmanier en reflexen die hij doorgeeft aan zijn nazaten en inmiddels hebben tientallen nakomelingen hun opwachting op internationaal Grand Spring-springniveau gemaakt.
For Friendship VDL gaat via de Stakkato Gold-dochter Symphonie terug op de Zeus-dochter Zaphira, die zelf tot en met 1.50m-niveau actief was in de springsport. De pedigree van For Friendship VDL wordt vervolgens aangevuld met de invloedrijke hengst Raphael.
Met For Friendship VDL heeft de VDL Stud weer een zeer beloftevolle hengst voor de toekomst weten vast te leggen; een modern springpaard met atletisch vermogen en een pedigree die voor zich spreekt.
 
For Friendship VDL: For Pleasure-genen raken nooit uit de mode
 

Foto's

 
For Friendship VDL hengstenshow 2019
 
For Friendship VDL
 

Video's

For Pleasure  Furioso II  Furioso xx   
 
Dame de Ranville   
 
Gagantin  Grannus   
 
Goldi   
 
Symphonie  Stakkato Gold  Stakkato   
 
Wertherroeschen   
 
Zaphira  Zeus   
 
Ramona   
 

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten