geboren
09-03-2015
geslacht
Hengst
kleur
Donker vos
stokmaat
1.68m
stamboek
KWPN
Gekeurd voor
KWPN
Sperma
vers,
Ter dekking
NL

Sperma bestellen

Afstamming :

Bordeaux (Keur)  United 
Venna (Ster, Pref, Prestatie) 
Darabel (Elite, Preferent, IBOP-(Dress.), Sport-(Dress.), PROK  Westpoint (Keur) 
White Spot (Ster, Preferent, Prestatie, PROK) 

Kilimanjaro is het resultaat van een opeenstapeling van de beste dressuurgenen. Vader Bordeaux werd als driejarige al kampioen van de KWPN Hengstenkeuring en ontwikkelde zich in de sport door als een internationaal Grand Prix-dressuurpaard onder het zadel van Isabel Freese. In de fokkerij wordt Bordeaux gezien als één van de topverervers van zijn generatie en heeft hij inmiddels bijna twintig goedgekeurde zonen bij verschillende stamboeken. Grootvader Westpoint presteerde zelf op Grand Prix-niveau, maar is hij vooral bekend als wereldkampioen bij de jonge dressuurpaarden in Verden in 2009. Daarnaast brengt Westpoint het waardevolle bloed van Jazz, Michelangelo en Le Mexico met zich mee. Kilimanjaro’s pedigree wordt vervolgens gecompleteerd met stempelhengsten Don Schufro, Flemmingh en Amor.

De moederlijn van Kilimanjaro zit ook boordevol prestatie. Moeder Darabel presteert zeer succesvol in de Prix St. Georges en sleept onder Vai Bruntink keer op keer mooie scores binnen. In 2015 werd Darabel NMK-kampioene bij de keur- en elitemerries. In de fokkerij doet Darabel het ook uitstekend, zo scoorde Kilimanjaro’s halfzus Irabel eerder maar liefst 87,5 punten in de IBOP. Grootmoeder White Spot is ster preferent en bracht al meerdere succesvolle sport- en keuringspaarden, terwijl overgrootmoeder Kwebbel het keurpredicaat kreeg toegekend.

In het KWPN-verrichtingsonderzoek wist Kilimanjaro de hengstenkeuringscommissie te imponeren. De Bordeaux-zoon scoorde in totaal maar liefst 83,5 punten; zijn basisgangen draf en galop scoorden een 8,5, net als zijn souplesse, houding en balans en aanleg als dressuurpaard. Voor rijdbaarheid en bewerkbaarheid verdiende Kilimanjaro zelfs een 9 en daarmee kan hij op dit punt extra veel toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.

Kilimanjaro: extra rijdbare Bordeaux-zoon uit topmerrie Darabel

Foto's

 
 
 
 
Bordeaux (Keur)  United  Krack C  Flemmingh (Preferent) 
Gicara II (Keur, Preferent, Prestatie) 
Nessica (Ster, Pref, Prestatie, Prok)  T.C.N. Partout 
Jessica (Keur) 
Venna (Ster, Pref, Prestatie)  Gribaldi (Elite, Pref)  Kostolany 
Gondola II 
Leandra M (Keur, Pref, Sport - (Dress))  Donnerhall 
Roussina 
Darabel (Elite, Preferent, IBOP-(Dress.), Sport-(Dress.), PROK  Westpoint (Keur)  Jazz (Preferent)  Cocktail (Preferent) 
Charmante (Keur, Prestatie) 
Jerlinda (Elite, Preferent, Prestatie, PROK)  Michelangelo 
Berlinda (Ster, Preferent) 
White Spot (Ster, Preferent, Prestatie, PROK)  Don Schufro  Donnerhall 
Fiesta 
Kwebbel (Keur, Preferent, Prestatie)  Flemmingh (Preferent) 
Arabel (Keur, Preferent, Prestatie) 

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten