Legendes

Enkele hengsten die zijn uitgegroeid tot ware legendes en misschien wel als de grondleggers van de VDL Stud genoemd mogen worden:

Nimmerdor

Farn x Koridon

De preferente hengst Nimmerdor is de grondlegger van de VDL stud. Na een internationale springcarierre heeft Nimmerdor een grote invloed gehad op de Nederlandse en Internationale fokkerij. Deze invloed heeft hij nog steeds met zijn 18 KWPN goedgekeurde zonen, onder andere: Ahorn, Wellington, Goodtimes, Heartbreaker; en zijn 39 goedgekeurde KWPN kleinzonen, zoals: Emillion, Farrington, Glennridge, Kalusha, Londontimes, Matterhorn, Ohorn, Pacific, Radisson en Sydney. Over de hele wereld heeft Nimmerdor meer dan 40 goedgekeurde zonen.

Daarnaast heeft Nimmerdor vele nationale en internationale springpaarden gebracht. Dankzij zijn prestaties en de prestaties van zijn nakomelingen is aan hem het predikaat 'preferent' verleend en is hij in 1999 tot 'Hengst van de Eeuw' bekroond. In maart 1999 is Nimmerdor uit de fokkerij teruggetrokken om in Beers op de VDL Stud van zijn pensioen te genieten. Op 25 april 2003 is Nimmerdor overleden. Nimmerdor is 31 jaar geworden.

» Meer info

Jus de Pommes

Primo des Bruyeres x Garitchou

De enige hengst die ooit in de geschiedenis zowel individeel als team goud won op Olympisch spelen en wel in Atlanta 1996. Helaas is hij kort na de Olympische spelen plotseling gestorven aan koliek en hebben we daarna niet meer van zijn techniek en fantastische vermogen kunnen genieten.
Naast de Olympische Spelen was Jus de Pomme kampioen van Duitsland en won hij de grote prijs van Hickstead. Jus de Pomme heeft het gepresteerd 23 grote prijzen achter elkaar foutloos rond te gaan.
 

» Meer info

Chin Chin

Constant x Farnese

Chin Chin: Een exclusieve hengst
Beschikbaar via diepvriessperma.

» Meer info

Ahorn

Nimmerdor x Ladykiller

De veel te vroeg aan de fokkerij ontvallen preferente hengst Ahorn stond en staat aan de top van de fokkerij, zowel in Nederland als ver daarbuiten.

Goedgekeurd voor bijna alle stamboeken, vererfde hij naast keurings-kampioenen als Haciënde (Ned. Kampioen), Helena (Europees Kampioen) en Korenbloem (reserve Europees kampioen), ook vele internationale springpaarden als Jeremy, Icamorka, Dublin, Iron, Ivor, V&L Chanel, Ihorn, Gambit, Australia 2000, High Valley Z, Eurocommerce Geneve, High Five, Feizal, etc. Allemaal sportpaarden die Ahorn zijn naam nog lang gestalte zal geven. In de fokkerij zullen zijn dochters en goedgekeurde zonen zoals: Hattrick, Matterhorn en Ohorn, nog veel van zich laten horen.

» Meer info

Corland 'Keur en Elite'

Cor de la Bryere x Landgraf I

Corland komt uit de bekende Holsteiner stam nr. 104A, deze gaat rechtstreeks op Retina terug die tweemaal de Derby van Hamburg won.

» Meer info

Cardento 'Elite'

Capitol I x Lord

De Holsteiner hengst Cardento heeft alles. Een topafstamming, de capaciteit om zelf op Olympisch niveau te presteren en het vermogen om zijn talent door te geven aan zijn nakomelingen. Daarnaast beschikt hij over een gouden karakter.

» Meer info

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten