Dakar VDL en Dakota VDL goedgekeurd voor KWPN

Vandaag werden de hengsten Dakar VDL (Cardento x Nimmerdor) en Dakota VDL (Casall x Contender) goedgekeurd voor het KWPN stamboek. Beide hengsten sloten het verrichtingsonderzoek af met goede scores.

Dakar VDL is een halfbroer van de KWPN goedgekeurde Boss VDL, die in 2009 Kampioen van de Hengstenkeuring werd. Dakar VDL is een grote aansprekende en langgelijnde zoon van Cardento. Moeder Nisolde, afstammend van de Preferente Nimmerdor bracht naast Dakar en Boss ook het internationale springpaard Sunsolde (v. Corland) en Anisolde (v. Indoctro), die vorig jaar Zweeds reserve-Kampioen werd van de 5-jarrige springpaarden. Dakar VDL is een hengst met een krachtige galop en toont bij het springen veel vermogen, hij kreeg dan ook o.a. een 8,5 voor zijn vermogen.

Dakar kreeg de volgende cijfers voor zijn verrichtingsonderzoek:

stap draf houding &
balans
galop
x 2
reflexen
x 2
techniek
x 2
vermogen
x 2
rijdbaarheid
en
instelling
aanleg als
springpaard
springpaard
totaal
6 7 8 8 7.5 7.5 8.5 8 8 79


De Casall-zoon Dakota VDL is een hengst met veel uitdrukking. De hengst springt met een goede techniek en heeft zeer goede reflexen. Dakota VDL zijn moeder is een volle zus van de goedgekeurde BWP hengst Cicero van de Helle. Zijn grootmoeder is tevens grootmoeder van de goedgekeurde hengsten For Fashion, Cassus en Conan de Hus. Dakota kreeg in zijn verrichtingsrapport o.a. een  8 voor zijn galop, techniek en vermogen.

Dakar kreeg de volgende cijfers voor zijn verrichtingsonderzoek:

stap draf houding &
balans
galop
x 2
reflexen
x 2
techniek
x 2
vermogen
x 2
rijdbaarheid
en
instelling
aanleg als
springpaard
totaal
6.5 7 7 8 7.5 8 8 7.5 8 78.5


De hengst Dakar VDL is gefokt door de fam. Abbring uit Onnen en Dakota VDL is gefokt door de heer Eitel uit Duitsland, beide fokkers gefeliciteerd!

Binnenkort vindt u meer informatie en foto's op onze website van de nieuwe goedgekeurde hengsten.

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten