Emerson goedgekeurd bij NRPS

De 3-jarige Emerson (Wynton - Flemmingh – Amor – Farn) is nu ook goedgekeurd voor het NRPS. De VDL Stud kocht de 3-jarige hengst samen met Stutteri Gransbo uit Zweden tijdens de Select Sale in Den Bosch.

Op de KWPN hengstenkeuring in Den Bosch viel hij op met zijn aansprekende model en met zijn goede bewegingen, hij beweegt bergopwaarts en toont veel lossigheid en souplesse in zijn bewegingen. Emerson werd in Den Bosch uitgenodigd voor de Kampioenskeuring van de dressuurhengsten. Afgelopen week werd Emerson door zijn nieuwe eigenaren voorgesteld aan de jury commissie van het NRPS, deze waren ook zeer gecharmeerd van de jonge hengst en keurden hem vlot aan.

Met de talentvolle Jazz-zoon Wynton als vader en de Preferente Flemmingh als grootvader is Emerson genetisch zeer interessant gefokt. En ook aan moederszijde vinden we veel kwaliteit. Zijn moeder, de Keur merrie Larivola bracht naast Emerson ook de verrichtingskampioen Ampere en is een zus van het Lichte Tour dressuurpaard Ovola.

De hengst komt in opleiding bij trainingsstal Witte-Scholtens en zal in het najaar deelnemen aan het KWPN verrichtingsonderzoek. Dit seizoen zal Emerson al beschikbaar zijn voor de fokkerij en is zijn sperma te verkrijgen via o.a. de VDL Stud in Bears.
""

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten