De Wolden Summer Sale zorgt voor een klinkende kassa

Letterlijk en figuurlijk als smaakmaker en “warming-up” voor de veiling werd een dinerbon voor 4 personen bij het sterrenrestaurant de Groene Lantaarn in Zuidwolde geveild. Niemand minder dan de Commissaris van de Koningin in Drenthe, dhr. Jacques Tichelaar, acteerde als veilingmeester voor de dinerbon. De opbrengst van de veiling van deze dinerbon gaat naar een goed doel, de Stichting Scan4Jet, die zich inzet voor kankerpatiënten. Aan het eind van de avond kon “Assistent Veilingmeester” Jacques Tichelaar een cheque over € 2.000 aan de stichting Scan4Jet overhandigen.

Naar afloop van de veiling toonde organisator Jan Broek zich als een tevreden man. “De kwaliteitsvolle veulens gingen voor een normale prijs van de hand en de veiling van de fantastische collectie springpaarden was ronduit zeer tevredenstellend.” De paarden vertrekken vanuit de Wolden in alle windstreken met kopers uit Amerika, Argentinië, Egypte en België. Met een gemiddelde prijs van € 50.000 hebben de kopers uitstekende paarden voor een goede prijs kunnen kopen.

Smaakmakers van de veiling waren duidelijk de merrie Arusa H, een zeer getalenteerde 7-jarige schimmelmerrie afstammend van de hengst Corland x Indoctro. De andere publiekstrekker was de merrie Chique Z, die haar naam alle eer aandeed. Chique Z is een prachtig bloedgefokte merrie met de Zangersheide hengsten Carthino Z x Canabis Z in haar pedigree. “De twee duurste paarden komen op uitstekende stallen terecht, Chique Z verhuist naar de stal van oud-wereldkampioen Jos Lansink en Arusa H gaat naar de talentvolle jonge amazone Kirsten Rikkert ”, vertelt Jan Broek. “Op deze manier kunnen we er vanuit gaan dat de paarden verder goed opgeleid en begeleid worden en wij er ook in de toekomst nog iets van deze paarden gaan horen.”

"" 
Arusa H (Corland x Indoctro), één van de 2 veilingtopper in de Wolden Summer Sale,werd verkocht voor € 110.000

De prijzen in de veiling waren als volgt:

Habitat BP (Dantos HBC x L'Esprit) € 3500
Highness HBC (Tinka's Boy x Corland) € 5750
Hoewies (Harley VDL x Indorado) € 6000
Holanda VDL (Boss x Baloubet du Rouet) € 4000
Happy Cenzi GR (Zirocco Blue x Cantos)  € 4750
Honderd Asa (Glasgow van ’t Merelsnest x Acobat II)  € 4750
Highway (Casall x Contendro I)  € 7250
Cas (Cantos x Calvados)  € 26.000
Cambridge MH (Cantos x Peter Pan)  € 30.000
Arusa H (Corland x Indoctro)  € 110.000
Brisk (Darco x Goodtimes) € 55.000
Chique Z (Carthino Z x Canabis Z) € 110.000
Charmeur (Vaillant x Londontimes) € 40.000
Cyruso H (Atlantic x Corland) € 24.000
Cicero (Tygo x Hemmingway) € 42.000
Clinton (Cantos x Libero H) € 46.000
Cinnamon (Cardento x Landlord) € 42.000

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten