VDL Bubalu en Jur Vrieling winnen Olympisch zilver

Londen (6 aug.) - Het Nederlands springruiterteam heeft in Londen na een zinderende barrage de zilveren medaille gewonnen. In die barrage met de Britten moesten de Nederlanders helaas het onderspit delven. Net als gisteren bleven Sterrehof's Tamino met Marc Houtzager en VDL Groep Verdi met Maikel van der Vleuten foutloos en moest Jur Vrieling met VDL Bubalu twee springfouten accepteren. Omdat de laatste starter voor Nederland Gerco Schröder met Eurocommerce Londen ook een springfout maakte was een barrage noodzakelijk.
Een met 23.000 laaiend enthousiaste toeschouwers volgepakt stadion bejubelde alle barrage ritten luid en maakte er een enorm sportief feest van. Hoewel Jur en VDL Bubalu nu op een schitterende wijze foutloos bleven in de barrage was dit net niet genoeg om de souvereine Britten te verslaan. "Maar we hebben zilver gewonnen en daar zijn we heel bij mee!", zei Jur Vrieling na afloop, en daarmee vertolkte hij de gevoelens van zijn teammaten.
Jur had wel verwacht dat er een barrage noodzakelijk zou zijn. "Ik had daarmee rekening gehouden. Mijn rit was snel, maar ik ben met VDL Bubalu niet over de top gegaan. Toch vond ik het een fantastische ervaring".

In de individuele strijd om de medailles, die woensdag wordt verreden, mogen slechts drie ruiters per land aan de start komen en hoewel Jur als 33e is geëindigd (de beste 35 mogen door) mogen er slechts drie ruiters per land starten en daarom zijn de Olympische Spelen nu voor VDL Bubalu en Jur Vrieling voorbij. Maar wel met een fantastische zilveren medaille op zak!

Door Jacob Melissen

""

""

""

 

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten