Hengstenwisseling bij de VDL Stud

In de hengstencollectie van de VDL Stud hebben zich de afgelopen weken een aantal wijzigingen voorgedaan.

De VDL Stud kocht de hengst Quasimodo van de Molendreef van Jan Greve. De 19-jarige Heartbreaker-zoon komt volgend dekseizoen ter dekking op het dekstation in Bears. De in 2009 bij het KWPN goedgekeurde hengst is een volle broer van de bekende Grand Prix-hengst Action Breaker. Zelf heeft hij op overtuigende wijze internationaal gesprongen met Jaime Azcarraga, totdat hij te maken kreeg met een blessure. Uit zijn Belgische dekperiode springen meerdere nakomelingen op het hoogste niveau. Dit jaar sprongen twee nakomelingen van de goed fokkende Quasimodo van de Molendreef op de Olympische Spelen, namelijk Hello Sanctos waarmee Scott Brash teamgoud won en Comte d’Arsouilles van Alexander Onischenko.
In de media is deze week verschenen dat Quasimodo van de Molendreef verkocht zou zijn naar Zweden, maar dat blijkt onjuist. ‘In eerste instantie was Quasimodo wel gekocht met de bedoeling om hem naar het buitenland te verkopen, maar we kregen ontzettend veel positieve reacties van fokkers uit de buurt. Zelf hebben we ook veel geloof in de hengst en daarom hebben we besloten hem op ons bedrijf beschikbaar te stellen. Quasimodo heeft zelf internationaal gepresteerd en blijkt deze kwaliteiten ook sterk te vererven”, vertelt Wiebe-Yde van de Lageweg. In plaats van Quasimodo van de Molendreef is VDL Sheraton voor 2 jaar verhuurt naar Zweden. Sheraton is eerder in Zweden geweest voor de fokkerij. Omdat hij daar veel goede nakomelingen heeft gebracht wilden ze hem graag terug voor de fokkerij daar.

De VDL Stud verkocht ook nog de hengsten Odermus R en Brugal VDL naar het buitenland.

De hengst Odermus R is verkocht naar Engeland naar The Stallion Company van Ken Rehill, waar hij voor de fokkerij zal ingezet worden.

De bij het NRPS en SBS stamboek goedgekeurde hengst Brugal VDL is door bemiddeling van Egbert Schep en Alan Waldman verkocht naar Amerika. De hengst gaat naar de Windsor Stables van Christine en John mc Crae. Zij zullen de hengst uitbrengen in de sport. Brugal VDL viel afgelopen zomer op onder het zadel van James Billington tijdens het NK en WK voor 6-jarigen springpaarden.

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten