Faviana (v. Baltic VDL) beste merrie op stamboek keuring Varsseveld

Faviana (Baltic VDL x Calvados) van De Radstake in Varsseveld, was de beste springmerrie op de stamboekkeuring in Varsseveld. Ze scoorde op exterieur 80 en op springen 85 punten. De jury omschreef haar als volgt: “Een mooie, aansprekende merrie met hard fundament en een goed model. Ze heeft een lichtvoetige galop waarin ze goed kan schakelen. Springen doet ze met veel lichaamsgebruik, een goede sprongafloop en ze is heel voorzichtig”
Fast Pitch (Boss x Calvados), ook van De Radstake, kreeg 75 punten voor exterieur en 80 voor springen.
Fanory (Cardento x Vancouver), van de fam. Kuipers uit Hengelo GLD, kreeg voor exterieur 70 punten en 80 voor springen net als Flügel G (Azteca VDL x Burggraaf) van H.J. Griesen uit Eibergen.

Houten
In Houten was Fantastico (Cantos x Air Jordan) de beste merrie. Ze kreeg 80 punten voor exterieur en 85 voor springen. De jury commenteerde haar als volgt: “Een grootramige merrie met een ruime galop met daarbij veel balans. Bij het springen viel ze op met haar goede lichaamsgebruik, goede voorbeentechniek en sprongafloop. Bovendien toonde ze zich heel voorzichtig.” Voor zowel de reflexen als de techniek kreeg Fantastico 90 punten.
Ze is inmiddels naar de Centrale Keuring van Utrecht geweest en hier is ze 2e geworden.
Fantastico is gefokt door B. Vink uit IJsselstein.

Panningen
In Panningen in Limburg deden onder andere First Lady en Deka mee als nakomelingen van VDL hengsten.
First Lady (Indoctro x Concorde), gefokt door J. Venner uit Meijel, kreeg voor zowel exterieur als springen 80 punten en werd ‘ster’ verklaard. Ze werd als volgt omschreven door de jury: . “Een mooie langgelijnde merrie met correct fundament en rasuitstraling. Ze zou zich in galop misschien nog iets losser kunnen laten maar bij het springen werd dit steeds beter naarmate het hoger werd. Ze is heel voorzichtig en heeft vlugge reflexen en vermogen.”
Deka (Douglas x Zeus), gefokt door E.M.J. Jaspers-Faassen uit Swalmen, kreeg voor exterieur 75 en voor springen 80 punten.

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten