As. zaterdag 6 April VDL hengstenshow

Nog een paar dagen en dan is het weer tijd voor de  jaarlijkse VDL hengstenshow.  In volle voorbereiding kijken we uit naar de show die as. Zaterdag 6 April gaat plaatsvinden.  Het belooft  opnieuw een show te worden boordevol sport en fokkerij.

De uit Amerika overgevlogen Grand Prix springhengst Hardrock is één van de nieuwe hengsten die zal worden gepresenteerd aan het publiek.  Uit Duitsland komt de reservekampioen van de Oldenburger hengstenkeuring For Treasure (v. For Pleasure). En ook de andere pas goedgekeurde For Pleasure-zoon For Friendship is van de partij.  Ook nieuw in de collectie is de vermogende 8-jarige Belgische Diamant de Semilly-zoon Di Cantero, die zijn springvermogen zal tonen onder het zadel van Nick Vrins. Daarnaast wordt de pas bij Zangersheide goedgekeurde Liamant W, uit de stam van Explosion W,  aan de hand voorgesteld. De  in 2018 bij het KWPN goedgekeurde hengsten  Kobalt,  Kordon en verrichtingskampioen Kallmar zullen ook voor het eerst optreden in de VDL hengstenshow. De gehele collectie bewezen en jonge springhengsten van de VDL Stud wordt gepresenteerd. De springhengsten worden voorgesteld door internationale topruiters als James Billington, Lennard de Boer, Doron Kuipers, Marcel de Boer, Nick Vrins en natuurlijk de Olympiade ganger Jur Vrieling. Het springen onder het zadel zal mondeling wordt toegelicht door internationaal springruiter Holger Hetzel tezamen met Peter van der Waaij.

Ook voor de dressuurfokkers is er een interessant programma. Millennium-zoon Milford loopt onder het zadel van Olympisch amazone Adelinde Cornelissen. Stal Laarakkers is aanwezig met de Lichte Tour hengst  Ebony en de imponerende Cum Laude. De bij Oldenburg goedgekeurde Bordeaux-zoon Barton wordt getoond en uit Duitsland komt over onze eigen gefokte Zenon, die zal worden gereden door Julia Watzek. Uiteraard zal ook Hennessy aanwezig zijn en hij wordt gereden door Remy Bastings.
Naast de presentatie van de hengsten worden er van verschillende hengsten ook nakomelingen getoond.

De Show begint om 14:00 uur . Vooraf aan de show wordt om 13:15 begonnen met de huldiging van fokkers.

De Show heeft vrij entree. Koffie, thee en drinken is gratis verkrijgbaar maar tijdens de show wordt, zoals elke jaar,  gecollecteerd voor een goed doel. Dit jaar collecteren wij voor Alpe d'HuZes .Eén van onze voorbrengers , Marco Stienstra,  gaat al fietsend de Alpe D’Huzes op. Het gecollecteerde geld wordt ingezet voor de strijd tegen kanker.  Wij stellen uw bijdrage zeer op prijs.

Nog een belangrijke mededeling voor het bezoekende publiek: De snelweg A32 tussen knooppunt Heerenveen en de aansluiting Wirdum (16) in de richting van Leeuwarden is afgesloten voor het verkeer .  Houd rekening met een weg omleiding en extra reistijd, meer informatie vindt u op onze website:
https://www.vdlstud.com/nl/nieuws/Belangrijk-6-april-bezoek-Hengstenshow-VDL-wegafsluiting-A32

Voor diegene die niet aanwezig kunnen zijn , de show wordt live uitgezonden op Clipmyhorse.tv.
Iedereen is van Harte welkom in Bears!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
In een aaneenschakeling van ca. 3 uur worden de volgende hengsten gepresenteerd aan het publiek:  
Aan de hand/onder zadel Springen onder het zadel Dressuur
Arezzo Baltic Barton
Carrera Brantzau Cum Luade
Dakar Cohinoor Ebony
Douglas Comfortuna Hennessy
Etoulon Comthago Milford
Falaise de Muze Dallas Zenon
Glenfiddich Davenport  
Harley Di Cantero  
Hardrock For Friendship  
Liamant For Treasure  
Zapatero Freeman  
Zirocco Blue Glasgow van ‘t Merelsnest  
  Grand Slam  
  Heineken VK  
  Impressive  
  Inaico  
  Jaloubet  
  Jardonnay  
  Jenssen  
  Johnnie Walker  
  Kallmar  
  Karaldo  
  Kobalt  
  Kordon  
  Pommerol de Muze  
  Quickthago  
 
 
 

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten