Diepvriessperma Billy Congo beschikbaar bij de VDL Stud

VDL Stud heeft diepvriessperma beschikbaar van Billy Congo, de hengst die in 2013 de Gouden Team medaille won op het EK in Herning en winnaar was van meerdere Grote Prijzen.

In de sport is Billy Congo reeds zeer succesvol geweest en won hij al zo’n 750.000 euro aan prijzengeld in zijn carrière. Billy Congo droeg onder meer bij aan de gouden teammedaille van Groot-Brittannië op de Europese kampioenschappen in Herning in 2013 en sprong in 2010 al dubbel foutloos in de landenwedstrijd van Hickstead. Daarnaast won hij de driesterren Grote Prijs van Lummen in 2014 en de Wereldbeker van Donetsk in 2012 en werd hij tweede in de Global Champions Tour Grand Prix van Cannes en Monte Carlo in 2013.

Billy Congo valt op met zijn nafok die bovengemiddeld presteren. Al meer dan 12 nakomelingen springen op internationaal 1.50m niveau of hoger.

Zijn zoon Billy Onslow sprong zeer succesvol op Grand Prix-niveau met William Funnell en wordt tegenwoordig gereden door de Ierse springruiter Darragh Kenny. Ook Billy Fanta springt op 1,60m-niveau met William Funnell en Billy Buckingham won onder William Funnell de Derby van Eindhoven in 2017, om vervolgens dubbel foutloos te springen in de landenwedstrijd van Uggerhalne en ook verdienstelijk te presteren in de Nations Cup van Dublin. Een relatief groot aantal andere Billy Congo-nakomelingen boeken inmiddels ook al internationale successen en presteerden uitstekend in de verschillende jonge paardencompetities in Groot-Brittannië.

Het dekgeld van Billy Congo bedraagt 1250 euro.

Voor meer informatie neemt u gerust contact met ons op.

 

 

 

Gekoppelde paarden

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten