Icoon VDL negende in CSIO 5* 1.60m-Grand Prix in Rotterdam

ROTTERDAM -  Icoon VDL (Bubalu x Cardento) en Hessel Hoekstra (NED) hebben een fraaie negende plaats behaald in de CSIO 5* Grand Prix in Rotterdam (NED) over 1.60m.

Afgelopen mei schitterden Icoon VDL en Hoekstra in de ring van Eindhoven, waar ze de CSI3* 1.55m-Grand Prix op naam wisten te zetten. De succesvolle combinatie behaalde daarnaast in juni ook al tweede plaats in de CSI2* 1.50m-Grand Prix van Geesteren, en won in april voor de derde keer de CSI2* Grand-Prix over 1.45m in Bonheiden (BEL). En dat waren niet de enige successen van 2022: in februari won de nakomeling van Zirocco Blue de CSI3* Wereldbeker Grand Prix over 1.55m in Krakow (POL).

Icoon VDL is gefokt door de VDL Stud en thans in gezamenlijk eigendom van de VDL Stud en Stal Wiefferink. 

Mademoiselle-A (Corland x Cardento), onder het zadel van Jodie Hall McAteer (GBR), won het 1.45m in Rotterdam. In een andere 1.45m wedstrijd op het vijfsterrenconcours in Rotterdam werd deze mooie combinatie derde.
Deze succesvolle tienjarige Corland-afstammeling, die gefokt werd door Luc Aerts (BEL), was in april nog vijfde in CSI2* 1.45m-Grand Prix van Lanaken.

Famariloma (Azteca x Ahorn), eveneens gereden door Hessel Hoekstra, won het 1.45m  en werd in een andere 1.45m-rubriek (direct op tijd) vierde. 
Deze twaalfjarige vosmerrie werd gefokt door J.J.T. Baas & G.A. Baas-Gritter (NED).

De eveneens twaalfjarige merrie Fliere Fluiter (Zirocco Blue x Animo) en Jack Ansems (NED) werden derde in het 1.45m.
J. van de Gevel (NED) fokte Fliere Fluiter, die al goed was voor meerdere Grote Prijzen en een zeer goed optreden achter de rug heeft op het NK Springen in Deurne. Ook in de tweede vijfsterren landenwedstrijd voor de springruiters in het Zwitserse Sankt Gallen, eerder deze maand, maakte Fliere Fluiter onder Ansems deel uit van het Nederlandse team, dat maar liefst  € 40.000,- opstreek met de tweede plaats, achter de Zwitsers.

In Rotterdam bleef Halilea (Zirocco Blue x Larome) in het 1.45m dubbel foutloos met Lars Kersten (NED) en behaald de vierde plaats. Deze opvallende tienjarige schimmel, gefokt door Pieter Kersten (NED), won onlangs ook de CSI2* 1.45m-Grand Prix in Grote Brogel in België.
 

Gekoppelde paarden

Icoon VDL

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten