Eddie Blue (v. Zirocco Blue) tot nu toe best verdienende Nederlandse springpaard van 2021

WELLINGTON - Het eerste kwartaal van 2021 is nog niet helemaal om, maar tot nu toe is Eddie Blue (v. Zirocco Blue) volgens Hippomundo het best verdienende Nederlandse springpaard. Met Devin Ryan (USA) sprong de twaalfjarige Eddie Blue maar liefst al bijna €75.000,- bij elkaar.

Eddie Blue werd gefokt door J. Honcoop uit Chaam uit de keur-prestatiemerrie Silvana (v. Marlon).

Deze maand hebben Eddie Blue en Devin Ryan een mooie vijfde plaats behaald in de 5* Grand Prix van Wellington. In februari werd een fraaie derde plaats behaald in eenzelfde 1.60m Grand Prix-wedstrijd, ook in Wellington.

Als vijfjarige werd Eddie Blue al Kampioen van de Amerikaanse Oostkust van de 5-jarige springpaarden. Ook als zesjarige sleepte de getalenteerde Zirocco Blue-afstammeling deze kampioenstitel in de wacht.

In 2017 wonnen Eddie Blue en Devin Ryan Wereldbekerwedstrijd van North Salem in New York. In dat jaar werd de combinatie zesde in de $1.000.000,- Grote Prijs van Saugerties HITS on the Hudson VIII, en wonnen ze de Grote Prijs van Silver Oak in Halifax, USA.

In 2018 waren Eddy Blue en Ryan hoofdzakelijk actief in Europa en wonnen met het Amerikaanse springteam de Gouden Medaille tijdens de WEG in Tryon. Later dat jaar werden ze tweede in de Wereldbeker Wedstrijd van Toronto, Canada. Eddie Blue was in 2018 het beste springpaard van de Horsetelex rankings.

In 2019 werd de schitterende loopbaan voortgezet van misschien wel de meest succesvolle Zirocco-Blue-nakomeling ooit, met onder andere een derde plaats in de GP $300.000 Longines ranking 1.60m rubriek.

In 2020 kreeg het succes een vervolg en werd Eddie Blue derde in de CSI4* Longines FEI Jumping World Cup over 1.60m. In november 2020 won de ultra getalenteerde combinatie de 4* Grote Prijs van Lexington, KY.



 

Gekoppelde paarden

Eddie Blue (v. Zirocco Blue)

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten