'Opgeven is geen optie': collecte voor Alpe d'HuZes tijdens de VDL Hengstenshow op 1 april 2023

BEARS - Zaterdag 1 april vindt vanaf 13.00 onze schitterende VDL Hengstenshow weer plaats. Hoewel het een feestelijke dag gaat worden, zamelen we ook dit keer geld in voor een zorgvuldig geselecteerd goed doel.
Dit jaar is dat Jouke Kalma en Team Friesland voor Alpe d'HuZes.
Alpe d’HuZes is een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker.

Op één dag - 1 juni 2023 -  beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez, onder het motto ‘opgeven is geen optie’. Geld inzamelen via deelname aan Alpe d’HuZes zorgt voor steun aan een geweldige groep van onderzoekers. Onderzoekers die op zoek zijn naar nieuwe en betere behandelingen van kanker.

Dorpsgenoten Jouke Kalma (59) en zoon Wybe (16), met wie familie Van de Lageweg al jarenlang een goede relatie heeft, doen op de fiets mee aan Alpe d’HuZes omdat ze geloven dat we samen kunnen werken aan een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker.
Jouke spreekt uit ervaring: tien jaar geleden werd hij getroffen door kanker en kreeg hij de verschrikkelijke prognose te horen, dat hij waarschijnlijk nog enkele maanden te leven zou hebben. Nu, in 2023, zit hij weer op de tractor op zijn melkveebedrijf en gunt iedereen zo'n goede afloop en genezing zoals hij zelf heeft mogen ervaren.

Een op de drie Nederlanders krijgt kanker. Jaarlijks sterven ruim 44.000 mensen aan kanker. Kankerbestrijding en aandacht voor de kankerpatient zijn heel hard nodig. Alpe d'HuZes is opgericht met als doel de onmacht die ontstaat bij kanker om te zetten in kracht.

Tijdens de hengstenshow houden wij een collecte, waarvan de opbrengst ten goede zal komen aan het team van Jouke Kalma. Elke opgehaalde euro komt direct en voor 100% ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar kanker en naar de verbetering van kwaliteit van leven van mensen met kanker.

Bent u niet live aanwezig bij de show maar wilt u tóch graag deelnemen? Doneert u dan via deze link.

Graag bedanken wij u vooraf voor uw welwillende bijdrage. 
 

Jouke Kalma en Frederik De Backer tijdens de Hengstenshow
Jouke Kalma gunt iedereen een goede afloop
'Opgeven is geen optie'

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten