Ordonnay (v. Jardonnay VDL) veulenkampioen

Vrouwenpolder - Op de Centrale Keuring in Zeeland is Ordonnay, een nakomeling van Jardonnay VDL, veulenkampioen geworden Het hengstveulen werd gefokt door gefokt door Sam Moens uit Aagterkerke.

De jury, die bestond uit Petro Trommelen en Arnold Kootstra, kwam tot de volgdende slotsom: “Dit veulen is ruim voldoende ontwikkeld en heeft ruim voldoende lengte, daarbij heeft het veel uitstraling, een mooi front en een goede bovenlijn. In stap laat het veulen een goede ruimte en veel lichaamsgebruik zien, de draf is lichtvoetig met ruim voldoende ruimte. Daarnaast heeft het heel veel ruimte in de galop, is het heel lichtvoetig en laat het veel souplesse zien.”

Reservekampioen werd het merrieveulen Odisolde van het Noordhof (v. Zirocco Blue) van fokker K. Minderhoud uit Koudekerke. De jury kwam tot het volgende oordeel: “dit is een goed ontwikkeld veulen met veel rasuitstraling. Ze staat ruim voldoende in het rechthoeksmodel en heeft een goede bovenlijn. In stap liet dit veulen ruim voldoende ruimte zien, maar zou het achterbeen iets meer onder mogen treden. De draf is lichtvoetig, los, met ruim voldoende ruimte. In de galop hield ze zich vandaag iets vast, maar laat het veulen zien over kracht en een goede ruimte te beschikken.”
 

Gekoppelde paarden

Jardonnay VDL

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten