VDL Stud legt WK-medaillist Mindset ES vast voor sport en fokkerij

De zeer getalenteerde KWPN-gekeurde hengst Mindset ES is verkocht aan VDL Stud en wordt zo behouden voor de Nederlandse fokkerij. Na de bronzen medaille op het Wereldkampioenschap voor jonge springpaarden in Lanaken afgelopen september stond de telefoon roodgloeiend bij fokker en eigenaar Egbert Schep. “Ik wilde Mindset ES niet naar het buitenland zien vertrekken en verloren zien gaan voor de Nederlandse fokkerij, dus toen Van de Lageweg zich meldde was dat de beste optie”, aldus Schep.
 
De inmiddels zesjarige Mindset ES valt van jongs af aan al op. Hij imponeerde op de KWPN Hengstenkeuring, waar hij als Premiehengst werd gehuldigd, en in het KWPN-verrichtingsonderzoek werd hij overtuigend goedgekeurd met 83,5 punten. Vervolgens schreef Mindset ES onder het zadel van Jarno van Erp direct de KWPN Hengstencompetitie 2021/2022 op naam en viel hij keer op keer op door zijn sterke prestaties in de ring. Na een vijfde plaats in de Blom Cup afgelopen jaar volgde er een prachtige bronzen medaille op het Wereldkampioenschap in Lanaken.
 
Mindset ES behouden voor Nederlandse fokkerij
Bij familie Van de Lageweg uit het Friese Bears bleven de prestaties en de uiterst interessante bloedvoering van Mindset ES ook niet onopgemerkt en vanaf nu staat VDL Stud als eigenaar te boek. “Als fokker ben ik blij dat we Mindset ES in Nederland hebben kunnen houden. Het is niet alleen een zeer getalenteerd sportpaard, maar ook een hengst die echt kansen verdient in de fokkerij. En die krijgt hij nu bij VDL Stud”, aldus Egbert Schep.
“We hebben Mindset ES altijd op de voet gevolgd en hij viel ons van begin af aan heel positief op”, licht Wiebe-Yde van de Lageweg de aankoop van de Aganix du Seigneur-zoon toe. “Als sportpaard is Mindset natuurlijk sowieso een geweldige aanwinst, maar wij denken dat hij in de fokkerij ook veel kan betekenen. Met zijn mooie bloedvoering en geweldige talent denken we dat hij heel goed kan passen binnen onze fokkerij en die van onze klanten.”
 
Stam van stempelhengsten Plot Blue & Oklund
Mindset ES is een zoon van Aganix du Seigneur uit de internationale springmerrie Hosanne ES (Kannan x Lancer II). Hosanne ES gaf in de fokkerij ook al de BWP-gekeurde Kathmandu ES Z en de SWB-gekeurde Ontario ES. Grootmoeder Seelotte gaf op haar beurt de KWPN-gekeurde en 1.50m-springende Extase, alsmede als het Grand Prix-springpaard Accent Z. Verderop gaat Mindset ES terug op topmerrie Ilotte – moeder van stempelhengsten Plot Blue en Oklund en grootmoeder van Grand Prix van Hickstead winnares Babylotte.
Mindset ES is inmiddels verhuisd naar het Friese Bears, maar is voor dit dekseizoen ook nog beschikbaar voor de fokkerij via VE Sporthorses van familie Van Erp.

Mindset ES tijdens het WK in Lanaken
Mindset ES

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten