geboren
01-01-2016
geslacht
Hengst
kleur
Vos
stokmaat
1.68m
stamboek
Hannover
WFFS
Geen drager
Gekeurd voor
Hannover, Holstein
Dekgeld
€ 900,-
Sperma
vers,
Ter dekking
NL

Sperma bestellen

Afstamming :

For Pleasure  Furioso II 
Gagantin 
Symphonie  Stakkato Gold 
Zaphira (Leistungsstute S) 
For Friendship Exloo Hengstencompetitie, L. De Boer
Springvermogen raakt nooit uit de mode en dat is iets wat de in 1986 geboren stempelhengst For Pleasure steevast doorgeeft aan zijn nakomelingen. For Friendship VDL is zo’n typische zoon van For Pleasure; lichtvoetig, atletisch vermogen en goede reflexen. Op de hengstenkeuring van het Hannoveraner Verband viel For Friendship VDL daarom positief in de smaak en werd hij verkozen tot Premiehengst.

Vader For Pleasure behoorde zowel onder Lars Nieberg als later onder Marcus Ehning tot ’s werelds beste springpaarden en won tweemaal een gouden teammedaille op de Olympische Spelen; zowel in Atlanta ’96 als in Sydney ’00. In de fokkerij is For Pleasure minstens zo imponerend, denk aan nakomelingen als topmerrie Fit For Fun van Luciana Diniz, Flora de Mariposa van Pénélope Leprévost, Barron van Lucy Davis, Funky Fred van Marcus Ehning en nog tientallen anderen. De grootvader van For Friendship VDL is Stakkato Gold en deze Hannoveraner heeft de afgelopen jaren zijn sporen verdiend in de fokkerij. Stakkato Gold combineert het bloed van de stempelhengst Stakkato met dat van de 1.50m-geklasseerde merrie Wertherroesschen – een dochter van Werther uit een Libero H-moeder. In de fokkerij staat Stakkato Gold bekend om de fantastische springmanier en reflexen die hij doorgeeft aan zijn nazaten en inmiddels hebben tientallen nakomelingen hun opwachting op internationaal Grand Prix-springniveau gemaakt.

For Friendship VDL gaat via de Stakkato Gold-dochter Symphonie terug op de Zeus-dochter Zaphira, die zelf tot en met 1.50m-niveau actief was in de springsport. De pedigree van For Friendship VDL wordt vervolgens aangevuld met de invloedrijke hengst Raphael.

 

Palmares

For Friendship werd in Hannover goedgekeurd en geprimeerd. Het is een modern springpaard met atletisch vermogen. Daarnaast is hij lichtvoetig, voorzichtig en heeft hij instelling. Daarmee vertoont hij ook de sterke kwaliteiten van zijn vader For Pleasure. Ook in Holstein werden zijn kwaliteiten erkend en verkreeg hij vlot zijn goedkeuring. Zijn kwaliteiten toonde hij opnieuw tijdens zijn verrichtingsonderzoek waar hij met een gemiddelde score van 8,80 werd uitgeroepen tot de verrichtingskampioen.

Verrichtingscijfers:
Karakter            8,50
Werkwilligheid    9,00
Galop                7,00
Rijdbaarheid       7,50
Vrijspringen        9,50
Rijdbaarheid gastruiter                  7,25
Gemiddeld eindcijfer springen        8,80
 
Prestaties:
Winnaar Blom Hengstencompetitie Kronenberg en De Meern
4e Blom Hengstencompetitie Exloo


 

Nakomelingen

Van de eerste jaargang veulens vonden verschillende exemplaren hun weg naar een succesvolle toekomst via onder meer de Trigon Auctions.


For Friendship VDL: For Pleasure-genen raken nooit uit de mode

Foto's

 
For Friendship Exloo Hengstencompetitie, L. De Boer
 
For Frendship Blom Hengstencompetitie 2021
 
For Friendship 2019
 
For Friendship VDL hengstenshow 2019
 
For Friendship VDL
 
For Friendship VDL
 

Video's

For Pleasure  Furioso II  Furioso xx  Precipitation XX 
Maureen XX 
Dame de Ranville  Talisman 
Que Je Suis Belle 
Gagantin  Grannus  Graphit 
Odessa 
Goldi  Goya 
Fortuna 
Symphonie  Stakkato Gold  Stakkato  Spartan 
Pia 
Wertherroeschen  Werther 
A l'Esprit 
Zaphira (Leistungsstute S)  Zeus (Keur)  Arlequin X 
Urielle 
Ramona  Raphael 
Gomera 

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten