geboren
22-05-2014
geslacht
Hengst
kleur
Bruin
stokmaat
1.70m
stamboek
KWPN
Fokker
H.J. Kroeze, Denekamp
WFFS
Geen drager
Gekeurd voor
KWPN
Dekgeld
€800
Sperma
vers, diepvries,
Ter dekking
NL

Sperma bestellen

Afstamming :

Zapatero VDL  Chin Chin 
Manieta (elite, sport) 
Elia  Mermus R 
Brianca 
Johnnie Walker
Op de KWPN Hengstenkeuring was Johnnie Walker VDL dé springsensatie. De zoon van Zapatero sprong uitzonderlijk op de tweede bezichtiging in Den Bosch en verdiende een derde plaats in de kampioenskeuring. In de afstamming van Johnnie Walker komen zowel direct als indirecte vele stempelhengsten voort. Vader Zapatero ontwikkelt zich bijzonder goed als fokhengst; nakomelingen als Ziro Percent, Everest W, Datero H en Zapzerap doen het bijzonder goed op internationaal niveau. Via Zapatero zijn de genen van zowel Chin Chin als Ircolando vastgelegd in de pedigree van Johnnie Walker. Grootvader Mermus R is een keurhengst die aan moederszijde vaak boven komt drijven en de waardevolle genen van Burggraaf en Ramiro voert. Via Upgrade ligt het bloed van zowel Heartbreaker als Pilot vast en Marlon brengt de Franse stempelhengst Zeus binnen. Vervolgens gaat Johnnie Walkers stamboom terug op de ‘Hengst van de Eeuw’ Nimmerdor.
Johnnie Walkers moeder is de elite EPTM-merrie Elia, die in de merrietest maar liefst 80 punten scoorde. Vooral haar techniek, vermogen en instelling vielen hierin op en daarvoor behaalde zij respectievelijk een 8,5 , een 9 en opnieuw een 8,5. Grootmoeder Rianca verdiende het hoogwaardige predicaat prestatie; meerdere van haar nakomelingen sprongen op 1.30m niveau of hoger. Daarnaast bracht overgrootmoeder Bianca de welbekende Grand Prix springpaarden Liberty die op de Olympische Spelen van Sydney in 2000 sprong, Gravutell en Ocana. Daarmee staat Bianca aan de basis van vele internationale springpaarden, waaronder de Indoctro-zoon Baileys, die met het Nederlandse team zegevierde in de finale van de Nations Cup van Barcelona.
 

Palmares

Johnnie Walker slaagde met mooie cijfers voor zijn verrichtingen. Hij kreeg een totaal score van 80,5 punten waarbij hij een 8,5 kreeg voor zijn vermogen. Voor alle overige springonderdelen en zijn galop kreeg hij een 8.
Johnnie Walker is een royale en langgelijnde hengst met een ruime en lichtvoetige galop. De hengst toont een geweldige inzet en springt met een goede techniek en onbeperkt vermogen.
In de hengstencompetitie sprong Johnnie Walker meerdere foutloze rondes. In Ermelo en de Peelbergen waren er twee dubbele foutloze rondes.  Opvallend is zijn geweldige instelling en zijn goede techniek van springen in het parcours.
 

Nakomelingen

Johnnie Walker kreeg een goed veulenrapport. Hij toonde een uniforme groep veulens die volgens de jury opvallend goed galoppeerden. Ze galopperen met veel ruimte, afdruk, souplesse en balans. Zoon Nash werd kampioen van de veulenkeuring in Dalen en kampioen van de CK Drenthe. 

Johnnie Walker: springsensatie van de KWPN Hengstenkeuring 2017 uit moederlijn Liberty en Baileys
 

Foto's

 
Johnnie Walker
 
Johnnie Walker VDL
 

Video's

Zapatero VDL  Chin Chin  Constant  Cor de la Bryere 
Ella H 
Larese  Farnese 
Cesta H 
Manieta (elite, sport)  Ircolando (keur)  Casimir 
Zolanda 
Anita (prestatie)  Notaris 
Rosita 
Elia  Mermus R  Burggraaf  Landgraf I 
Loanda 
Dwermie  Ramiro 
Wermie 
Brianca  Upgrade  Heartbreaker 
Palett 
Rianca  Marlon 
Bianca 

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten