geboren
03-04-2018
geslacht
Hengst
kleur
Donker vos
stokmaat
1.69m
stamboek
KWPN
Fokker
Familie de Maertelaere Stal van de Zuidakker
WFFS
Geen drager
Gekeurd voor
KWPN
Dekgeld
€ 1.000,-
Sperma
vers,
Ter dekking
NL

Sperma bestellen

Afstamming :

For Pleasure  Furioso II 
Gigantin 
Lady A-ter Putte  Diamant de Semilly 
Ukase ter Putte 
Verrichtingskampioen KWPN
Met de komst van New Pleasure VDL verwelkomt de VDL Stud een jong talent met bewezen genen. Deze KWPN-premiehengst behoorde tot de eyecatchers van de KWPN Hengstenkeuring 2021, niet in de laatste plaats vanwege zijn fantastische afstamming. In het KWPN-verrichtingsonderzoek bleek New Pleasure VDL de absolute topper met een score van maar liefst 87,5 punten. Met afstand stak de imponerende voshengst boven de rest uit.

Vader For Pleasure sprong onder zowel Lars Nieberg als Marcus Ehning naar olympisch teamgoud in 1996 en 2000 en groeide in de fokkerij uit tot één van de invloedrijkste hengsten allertijden. Datzelfde geldt voor grootvader Diamant de Semilly, die onder Eric Levallois zelf ook teamgoud won, namelijk in 2002 op de Wereldruiterspelen in Vejer de la Frontera. Overgrootvader Darco is de volgende grootheid in de pedigree van New Pleasure VDL; om over betovergrootvader Quidam de Revel nog maar te zwijgen.

De moderne voshengst New Pleasure VDL is gefokt uit de merrie Lady-A ter Putte, die zelf onder Andres Vereecke op 1.45m-niveau actief was. Zij gaf in de fokkerij reeds de Zangersheide goedgekeurde hengsten Quick Star ter Putte en Rock Star ter Putte. Daarnaast is Lady-A ter Putte de volle zus van de beroemde Elvis ter Putte. Onder Karline De Brabander was Elvis jarenlang succesvol op Grand-Prixniveau en in de fokkerij behoort hij tot één van de best verervende Diamant de Semilly-zonen.
Zijn volle broer Favorit Ask maakt vooral in Denemarken furore en wordt daar gezien als een ware stempelhengst. Grootmoeder Ukase ter Putte gaf daarnaast ook nog de merrie MoM’s Isaura – een dochter van Tinka’s Boy. Onder de Ier Cameron Hanley brak deze merrie door op het hoogste niveau en vervolgens vertegenwoordigde zij Mexico onder het zadel van Jose Antonio Chedraui Prom. Inmiddels is het fokkerijsyndicaat Mares of Macha eigenaar geworden van Isaura en wordt zij uitgebracht door topruiter Pieter Devos.
New Pleasure VDL’s overgrootmoeder Quinette ter Putte gaf daarnaast de bekende Skyhorse, die onder Lillie Keenan tot de beste springpaarden van de Verenigde Staten behoort.
 
 

Palmares

New Pleasure VDL overtuigde op de KWPN Hengstenkeuring met zijn uitstekende model en moderne manier van springen; hij blinkt uit door atletisch vermogen, goede reflexen en veel overzicht. In het KWPN-verrichtingsonderzoek kwam zijn potentieel echt naar voren; New Pleasure VDL scoorde maar liefst 87,5 punten. Voor zijn vermogen, rijdbaarheid en aanleg ontving hij maar liefst een 9,0 en voor alle overige springonderdelen scoorde de For Pleasure-zoon een overtuigende 8,5.
 
Stap Draf Houding & Balans Galop (2x) Reflexen (2x) Techniek (2x) Vermogen Rijdbaarheid Instelling Aanleg als springpaard Totaal
7 7 8 8,5 9 8,5 9 9 8,5 9 87,5
 

New Pleasure VDL: zonder twijfel een toptalent voor zowel sport als fokkerij.

Foto's

 
Verrichtingskampioen KWPN
 
New Pleasure VDL

Video's

For Pleasure  Furioso II  Furioso  Precipitation xx 
Maureen XX 
Dame de Ranville  Talisman 
Que Je Suis Belle 
Gigantin  Grannus  Graphit 
Odessa 
Goldi  Goya 
Fortuna 
Lady A-ter Putte  Diamant de Semilly  Le Tot de Semilly  Grand Veneur 
Venue du Tot 
Venise des Cresles  Elf III 
Miss des Cresles 
Ukase ter Putte  Darco  Lugano van la Roche 
Ocoucha 
Quinette ter Putte  Quidam de Revel 
Lady ter Putte 

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten