geboren
01-01-2015
geslacht
Hengst
kleur
Vos
stokmaat
1.66m
stamboek
Oldenburg
Fokker
B. Wezenberg
WFFS
Geen drager
Gekeurd voor
Oldenburger Verband OS, Holsteiner Verband
Dekgeld
€800
Sperma
vers,
Ter dekking
DE

Sperma bestellen

Afstamming :

Quickly de Kreisker  Diamant de Semilly 
Briseis d'Helby 
Winning Girl  Numero Uno (Preferent) 
A-Cover Girl 

Links :

Quickthago VDL
Quickthago brengt de beste bloedlijnen uit de mondiale springpaardenfokkerij samen. Vader Quickly de Kreisker is één van de beste springpaarden ter wereld onder het zadel van Abdelkebir Ouaddar en stond zelfs op nummer één van de wereldranglijst. Quickly’s vader Diamant de Semilly behoort al jaren tot de beste verervers ter wereld en is de nr 2 van de WBFSH Sire Ranking . Met nakomelingen als Don VHP Z, Inca Boy van ’t Vianahof en Emerald behoort Diamant de Semilly nog steeds tot de steunpilaren van de springpaardenfokkerij.
Quickthago’s moedersvader is de preferente hengst Numero Uno, die vader is van vele internationale springpaarden. Juist als moedersvader lijkt Numero Uno meer en meer zijn stempel te gaan drukken en zowel zijn directe nakomelingen als zijn kleinkinderen worden gekenmerkt door scherpte, instelling en reflexen. De pedigree van Quickthago gaat vervolgens terug op de stempelhengst Capitol I en Calando I.
De Capitol I-dochter A-Cover Girl is de grootmoeder van Quickthago. A-Cover Girl sprong onder de Zweed Thomas Nilsson op Grand Prix niveau en is niemand minder dan de volle zus van de legendarische hengst Carthago. Onder Jos Lansink sprong Carthago tweemaal op de Olympische Spelen; zowel in Atlanta in 1996 als in Sydney in 2000. In de fokkerij gaf A-Cover Girl al het Grand Prix springpaard Lactic van John Whitaker als ook de internationale springpaarden Zatascha N en Lord Boy. Quickthago’s moeder Winning Girl gaf daarnaast al de goedgekeurde hengst Gylord Carthago, die op jonge leeftijd al op 1,40m-niveau springt onder de Spanjaard Julio Arias.

Palmares

Quickthago zelf verdiende zijn dekbrevet bij het Oldenburger Verband en het Holsteiner Verband. Hij viel op met zijn lichtvoetigheid, reflexen en springtechniek. Daarbij toonde deze interessant gefokte jonge hengst een onbeperkt  vermogen. Quickthago slaagde met mooie cijfers voor zijn verrichtingsonderzoek in Neustadt (Dosse). Quickthago slaagde met een  gemiddelde van 7,94, waarbij hij voor zijn vermogen een 8,5 en voor zijn galop een 8 ontving.

Quickthago staat ter dekking in Duitsland, vers sperma is in Nederland beschikbaar maar dient 1 dag vooraf besteld te worden.

Quickthago: zoon van topspringpaard Quickly de Kreisker uit moederlijn van Carthago

Foto's

 
Quickthago VDL

Video's

Quickly de Kreisker  Diamant de Semilly  Le Tot de Semilly  Grand Veneur 
Venue du Tot 
Venise des Cresles (Label élevage: excellente Label modèle & allures: excellente)  Elf III 
Miss des Cresles (Label modèle & allures: élite) 
Briseis d'Helby  Laudanum xx  Boran XX 
Monta Bella XX 
Nika du Nevada  Ecuyer I 
Danae 
Winning Girl  Numero Uno (Preferent)  Libero H (Preferent)  Landgraf I 
Oktave 
Jolanda (Keur)  Lord Calando 
B-Feinschnitt 
A-Cover Girl  Capitol I  Capitano 
Folia 
Perra  Calando I 
Kerrin 

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten