geboren
30-08-2011
geslacht
Hengst
kleur
Schimmel
stokmaat
1.67m
stamboek
--
Fokker
Fam. B. Jonasson, Linderod
Gekeurd voor
Old/OS
Dekgeld
€ 800
Sperma
vers,
Ter dekking
NL

Sperma bestellen

Afstamming :

Cornet Obolensky  Clinton 
Rabanna van Costersveld 
Melrose Diamond SN  Cuper 
Moonberg 
Cornet's Diamond Schliekau

Cornet’s Diamond is een super springende zoon van Cornet Obolensky gecombineerd met een moederstam waarin we het beste Ierse springpaardenbloed terugzien.

Vader Cornet Obolensky presteerde onder Marco Kutscher op het allerhoogste niveau en staat op de 3e plaats in de WBFSH ranking voor springhengsten, hij is o.a. vader van Cornet d’Amour en Cornet Cristallo. Grootvader Cuper is een goed fokkende zoon van de topvererver Chambertin en daarna vinden we de volbloed Imperius xx in de vaderlijn en dan de Ierse topvererver King of Diamonds.

De moederlijn heeft meerdere internationale springpaarden gebracht waaronder het toppaard Nick of Diamonds van Leslie Howard en de in Zweden goedgekeurde hengst Jack of Diamonds. Jack of Diamonds liep zelf in de sport en is vader van al vele talentvolle eventingpaarden zoals bijvoorbeeld Rioghan Rua, winnaar van de Gouden Team medaille op het EK in Jardy en individueel 7e. Overgrootmoeder Palm Sunday is moeder van het 1.60m springpaard Cavalier Diamond en van een 1.40m springpaard.

Palmares

Cornet’s Diamond is een zeer moderne hengst met veel bloed. De hengst heeft een goede 70 dagen test afgelegd in het Duitse Schlieckau. Met een Zuchtwert van 137 voor het springen eindigde hij op een 3e plaats. Zijn eindcijfer voor het springen was 8,39 en hij kreeg o.a. de volgende deelcijfers: Karakter 9½, Leistungsbereitschaft 9, Konstitution 9½, Springanlage 9¼, Springanlage (freispringen) 9 en Springanlage (fremdreiter) 9,13.

Nakomelingen

De eerste veulens beschikken over drie goede gangen. Het zijn moderne sportveulens die veel bloed vertonen en over veel uitstraling beschikken.

Cornet’s Diamond voldoet aan de PROK en cornage eisen van het KWPN.

Cornet’s Diamond: 24 karaats

Foto's

 
Cornet's Diamond Schliekau
 
Cornet's Diamond

Video's

Cornet Obolensky  Clinton  Corrado I  Cor de la Bryere 
Soleil 
Urte I  Masetto 
Ohra 
Rabanna van Costersveld  Heartbreaker  Nimmerdor 
Bacarole 
Holivea van Costersveld  Randel Z 
Gudula O 
Melrose Diamond SN  Cuper  Chambertin  Cambridge 
Desiree VII 
Livia 44  Landgraf I 
Walapai 
Moonberg  Imperius  Hugh Lupus xx 
Imprudent xx 
Palm Sunday  King of Diamonds 
Belle Air 

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten