B-Estelle
Vantiels Esprit (Elite, Prest, Sport-(Spr), PROK)  Baloubet du Rouet
Esprit (Ster, Prestatie)
Carrera VDL Maastricht, J. Vrieling (NED)
De Grand Prix hengst Carrera is zeer opvallend en interessant gefokt uit een combinatie van twee Olympiade hengsten. Zijn vader Cardento won met ruiter Peter Eriksson maar liefst driemaal een zilveren medaille: op de Olympische Spelen, het EK en het WK. In de fokkerij drukt hij zijn stempel met internationaal sterk presterende nakomelingen die deelnemen aan EK’S, WK’s en Olympische Spelen. Grootvader Baloubet du Rouet was, met Rodrigo Pessoa, Olympisch Kampioen en won maar liefst driemaal de wereldbekerfinale. Hij won meerdere Grote Prijzen en wereldbeker kwalificaties en is vader van o.a. VDL Bubalu, Palloubet en Chaman. Daarna vinden we Nurzeus, de hengst die veel goede springpaarden bracht als o.a. Midnight Madness, Zippo, Ennio etc.
De moeder van Carrera sprong internationaal 1.45m en is de halfzus van de beroemde internationale springhengst Tinka’s Boy, die onder Markus Fuchs vele Grote Prijzen en wereldbekerwedstrijden won, waaronder ook de finale.

Palmares

Carrera schitterde onder Jur Vrieling, met wie hij succesvol was op het hoogste niveau. Carrera won o.a. de Grote Prijs van Vestfold, de Grote Prijs van de Wolden en een 1.50m in Bonheiden en in Oldenburg. Met het Nederlandse team werd hij winnaar van de Nations Cup in Drammen. Zijn carrière werd vroegtijdig beëindigd wegens een blessure.

Nakomelingen

Denk aan talenten als de goedgekeurde KWPN hengsten Kallmar VDL en Kincsem en internationale springpaarden als Gold Finger en Genesis HB of de door Glock aangekochte Glock’s Novellist. Gold Finger, die in het verleden voor  €135.000 euro in de Wolden Summer Sale werd verkocht, was o.a. winnaar van de GP De Peelbergen en de GP Maastricht. Genesis HB en Galax VDL zijn 1.50m geklasseerd en Cinderella Z springt al op 1.45m niveau. In de internationale jonge paardenrubrieken boeken nakomelingen als Esi la Luna, Inea O.A., Inajottie VDM, VDL Imar, Nieke-S en Joselinde L.A.T. aansprekende resultaten. Jucatan werd 8e op het NK springen voor 5-jarige springpaarden en Kalista O behaalde de 4e plaats bij de 4-jarigen. In eerdere jaren werd Garbarant RT reservekampioen van de 5-jarige springpaarden en in de finale van het Open Scandinavisch kampioenschap voor 4-jarigen was er een derde plaats voor Cara vd Tojope Hoeve Z.